Sertifikalı Kum Terapisi Eğitiminin Avantajları

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitiminin Avantajları - Ankara Sertifika

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nedir ?

Sertifikalı kum terapisi eğitimi çocuklar üzerinde yapılan belli başlı çalışmalarda kullanılan bir oyun terapisi yöntemidir. Bu oyun terapisi yönteminde 2 yaşından büyük bütün bireylere uygulanabilmektedir. Kum terapisi eğitimine katılıp sertifika kazanan kişiler artık kum terapisi yapabilmektedir. Kum terapisi için Danışan kişiler iç dünyalarının yansımasını görebilecek ve aynı zamanda terapistler eşliğinde onarabilecek bir dünya oluşturabilmektedir. Özellikle küçük yaştaki bireyler duygusal ve ilişkisel yani sosyal zorluklarını aşamadıklarında kum terapisi tedavisi bu gibi sorunları aşmakta çok önemli bir yöntemdir. Kum terapisi sözel olmayan bir terapi çeşididir. Kum terapisi nasıl yapılır sorusunun cevabı ise kum terapisi almak isteyen kişinin önüne 2 adet kuru kum ve ıslak kum olarak kum tepsisi konulmaktadır ve kişi hangi tepsiyi kullanacağını seçtikten sonra 2 mavi renkte olan tepsiler ve bunun yanında binlerce minyatür oyuncak verilmektedir. Buradaki mavi renk Denizi ya da suyu temsil etmektedir. Verilen minyatür oyuncakları seçtikten sonra bu gerçek objeden oluşan minyatürler ile tepsinin içerisinde dilediği sahneyi oluşturmaktadır ve bu şekilde bir terapi yöntemi kullanılmaktadır. Peki bu terapi eğitimini kim alabilir derseniz şöyle bir sıralama yapabiliriz. Psikologlar, aile danışmanlığı yapanlar, psikolojik danışmanlık yapanlar, sosyologlar Çocuk gelişimciler Özel Eğitimciler, okul öncesi öğretmenliği yapanlar, sınıf öğretmenleri, edebiyat öğretmenleri ve bu alana ilgi besleyen Herkes bu eğitimi alabilmektedir. Eğer bu eğitim alacak iseniz iki soruyu cevaplamanız gerekmektedir. Bu sorular sertifikalı kum terapi  eğitimi nereden almalı ve en iyi sertifikalı kum terapi eğitimi nereden alınırdır.

 

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nereden Almalı ?

Cevaplamanız gereken önemli bir soru olan sertifikalı kum terapisi eğitim nereden almalı sorusuna verilen cevap kişilerin eğitim beklentilerine göre cevaplanmaktadır. Eğer iyi bir terapist ve iyi bir sertifika sahibi olmak ister iseniz bu koşulları yerine getiren kurumdan eğitim almanız gerekmektedir.  Ayrıca alacağınız sertifikanın üniversite onaylı olması da sizin için bir koşuldur.

 

En İyi Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nereden Alınır ?

İlk soruyu cevapladıktan sonra cevaplarda belirlemiş olduğunuz koşulları sağlayan bir kurum araştırıp o kurumdan eğitim almanız gerekmektedir. Araştırırken üniversite onayı dahil bütün kapsamları içeren bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Ama biz sizleri araştırma zahmetinden kurtararak en iyi ve en uygun eğitimi sunmaktayız.

 

Eğitimi İncelemek veya Satın Almak İçin: https://ankaraegitimsertifika.com/egitim/kum-terapisi-egitimi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


× Bizimle İletişime Geçin!