ÖYKÜSEL (NARRATIVE) TERAPİ EĞİTİMİ
Öyküsel (Narrative) Terapi Nedir, Öyküsel (Narrative) Terapi Sertifikası Nereden Alınır, Öyküsel (Narrative) Terapi Eğitimine Kimler Katılabilir, Öyküsel (Narrative) Terapi Uygulama Sureci ve Kullanımı Nasıldır, Öyküsel (Narrative) Terapi Hangi psikodurumlarda Kullanılır? Öyküsel (Narrative) Terapi Sertifika Programının İçeriği Nedir, Öyküsel (Narrative) Terapi Sertifikası Ne İşe Yarar, Öyküsel (Narrative) Terapi Eğitimini Niçin Almalıyım, Öyküsel (Narrative) Terapi Sertifikasını Kim Veriyor Gibi Soruların Cevabı Ankara Eğitim Sertifika’da
SON BAŞVURU TARİHİ : 20 EYLÜL 2024 CUMA
Son 5 Kişilik Kontenjan Kalmıştır.
Öyküsel (Narrative) Terapi Eğitimi;
- Kontenjan : Maksimum 15 kişi ile sınırlıdır.
- Eğitim saati : 50 saat
- Eğitimin Süresi : Toplam 6 Ay Sürmektedir.
- Kredi Kartına : 9 Taksit imkânı
- Alacağınız Belgeler : Üniversitesi ya da dernek onaylı başarı sertifikası verilecektir.
- Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt : 0(555) 072 14 06
- Eğitim süreci: Eğitimlerimizde karma (harmanlanmış ) öğrenme metotları uygulanmaktadır. Kursiyerlerimiz hem online hem örgün hem de matbu dokümanlardan faydalanmaktadır. Kursiyerlerimiz teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra İstanbul, Ankara ve Adana başta olmak üzere kursiyer yoğunluğuna göre birçok ilde uygulama ve süpervizyon eğitimlerini tamamlayacaklardır.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ NEDİR?
Anlatı ya da diğer bilinen ismiyle öyküsel terapi Micheal White ve Deavid Epston tarafından geliştirilmiş bir terapi çeşididir.
Öyküsel terapideki öykü kavramı terapinin temelini oluşturmaktadır. Öyküler çevreye uyum sağlama ve dünyayı anlama ihtiyacımızın metaforik anlatımlarıdır, danışanlara ait dünya görüşlerinin somutlaşmış halidir. Öyküler kişilerin neler hissettikleri ve düşündüklerini yansıtırlar. Burada kişiler kendi öykülerinin hem senaryo yazarları, hem de başrol oyuncularıdır.
Öyküsel terapide her hayat bir öykü olarak görülür. Her insan yaşı ilerledikçe deneyimleriyle ve edindikleriyle hayatı belli bir öykü çerçevesinde yaşamaya devam eder. Bu devamlılığı olan öykünün içerisinde çeşitli karakterler, iniş çıkışlar, gerilimler ve giriş, gelişme, sonuç gibi bölümler olur.
ÖYKÜSEL TERAPİDE KURAMSAL TARİHÇE
Psikolojik danışmanın temelinde yapılandırmacı yaklaşım bulunmaktadır. Öyküsel psikolojik danışmada, toplumsal normlar haline dönüşmüş kültürel hikayelerin yeniden yapılandırılması yer almaktadır. Etkilendiği bir diğer yaklaşım ise varoluşçu yaklaşımdır. Kendimiz hakkında yarattığımız öyküler aslında varoluşumuza yüklediğimiz anlamlarla yakından ilişkilidir. Öyküsel Terapide danışanın yaşadığı değişim varoluşun özüne yönelik temel bir değişimdir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİNİN AMACI ve HEDEFİ NEDİR?
Psikoterapi alanında günümüzde önemli yaklaşımlardan biri haline gelen öyküsel terapiyi ülkemizde psikolojik danışma alanına kazandırmaktır. Geleneksel psikoterapi okullarının aksine öyküsel terapi 21. Yüzyılın temel bilgi birikimini ve felsefi alt yapısını kendisine temel kuramsal çerçeve olarak belirlemiştir. Bu bağlamda dil üzerinden inşa edilen söylemler dünyasının bireylerin ruh sağlığı üzerinde direk ve dolaylı etkilerine odağını yerleştirmiştir. İnsanların sorgulamadan kabul ettikleri/etmek zorunda bırakıldıkları ve kaderleri olduğuna inandıkları öykülerinin yapı bozumu ve yeniden inşası öyküsel terapinin ana hedeflerinden biridir.
- Hikayeleştirme terapistleri sorun çözücü değildir.
- Hikayeleştirme terapisi, aile üyelerini yaşadıkları çatışmalarla yüzleştirerek değil, kişilerle sorunları birbirinden ayırıp daha sonra da aileyi ortak bir düşmana karşı savaşmak üzere bir araya getirir.
- Hikayeleştirme terapistlerine göre, yaptıkları çalışma insanların baskıcı kültürel varsayımlardan özgürleştiren ve onları kendi hayatlarının etkin yazarları olacak şekilde güçlendirmeyi amaçlayan siyasi bir girişimdir.
- Soruna doygun hikayelerden kurtulan aile üyeleri yaşadıkları sorunlarla daha iyimser ve ısrarlı bir şekilde başa çıkmak için birbirleriyle ve destek topluluklarıyla yeniden bir birlik oluşturabilir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİNİN TERAPÖTİK TEKNİK VE YÖNTEMLERİ
Etkili bir öyküsel terapi uygulaması, teknik kullanmaktan çok terapistin yaklaşımı ve tutumuna bağlıdır. Danışanları, kendi hikayelerini farklı bakış açılarından görebilmeleri için cesaretlendirecek bir ortam yaratabilecek terapistin kişisel özellikleri üzerine kurulmuştur. Danışanların yaşamlarında yeni anlamlar ve yeni olanaklar bulabilmelerinde onlara yardımcı olacak şekilde uygulanmaktadır.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ SERTİFİKASI NEREDEN ALINIR?
Öyküsel (Narrative) Terapi Sertifikası , Uluslararası Psikologlar Derneği, Uluslararası Ruh Sağlığı ve Psikoterapi Derneği ile Üniversite iş birliği içinde yapılmaktadır. Eğitimin sonunda başarılı olduğunuz takdirde üniversite ya da dernek onaylı başarı sertifikanızı alacaksınız.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ EĞİTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?
Öyküsel (Narrative) Terapi Eğitimine;
Psikolog, PDR, sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Aile Hekimleri başvurabilir.
Alanda çalışmak isteyen sosyologlar, çocuk gelişim uzmanları, hemşireler, ebeler, koçlar ve kişisel gelişim uzmanları alabilirler. Bu alanlarda okuyan son sınıf öğrencileri de katılabilir.. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçiniz.
Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ EĞİTİMİNİ NİÇİN ALMALIYIM?
Öyküsel terapistin eklektik işbirliğine yatkınlığı güçlü yanlarından biridir. Öyküsel terapistin bu özelliği onun farklı yaklaşımlarla birlikte kullanılmasına ve toplumun farklı kesimlerinden çok çeşitli problemlere sahip danışanlara yardım sağlamasına olanak verir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ EĞİTİMİ HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?
Öyküsel terapi aile terapistlerinin eğitim ve süper vizyonunda kullanılabilmektedir. Farklı yaklaşımlarla (eklektik olarak) birlikte kullanılabilmektedir. Öyküsel psikolojik danışmanın stratejileri oyun ve sanat terapisiyle birleştirilerek çocuklarda benlik saygısı ve baş etme becerilerini geliştirmek için kullanılmaktadır. Ayrıca beyin hasarı, zihinsel özür veya psikoz nöbeti gibi durumlarda da öyküsel psikolojik danışmanın kullanıldığına rastlanmaktadır.
Özetle öyküsel psikolojik danışma anoreksiya, aile içi çatışma çözme, aile içi iletişimi geliştirme, yas süreci çok çeşitli zorluklara kullanılmaktadır. Ayrıca akıl ve ruh sağlığıyla ilgili olarak görülen şizofreni rahatsızlığında da kullanıldığı görülmüştür.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ UYGULAMA SURECİ VE KULLANIMI NASILDIR?
Öyküsel terapinin ilk basamağı psikolojik danışman ile danışan arasında karşılıklı saygıya dayalı işbirlikçi yaklaşım oluşturmaktır. Terapist danışan ile yazdıkları öyküde kolaylaştırıcı bir roldedir.
Öyküsel terapinin ikinci basamağında Psikolojik danışmanın amacı danışanın kendisini sorunundan ayrı olarak görmesine yani problemi dışsallaştırmasına yardım etmektir. Öyküsel terapistler sorunun kişi olmadığına sorunun sorun olduğuna inanırlar.
Öyküsel Terapide Amaç; danışanın problemini “sadece problem” olarak görmesini sağlamaktır. Danışanı sorunlu birey olarak görmek yerine “sorunla ilişkisi olan birey” olarak görmenin danışanı gereksiz etiketlemelerden kurtaracağı varsayılmaktadır.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ SERTİFİKASI NE İŞE YARAR?
Öyküsel (Narrative) Terapi aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda Öyküsel (Narrative) Terapinin kuram ve teknikleri uygulayabilirsiniz.
ÖYKÜSEL PSİKOTERAPİDE ÖYKÜLERİN ROLÜ NEDİR?
Hayatı kendi anlattığımız ya da başkalarının bizim hakkımızda anlattığı öykülerle yaşarız. Her yaşantımız ve algımız sosyal ve kültürel bağlamda yapılan konuşmalarla öyküye dönüşür. Öyküsel terapi danışanı umutsuz ve hastalıklı yaşamları sürdüren patolojik kurbanlar olma rolünden çıkarıp, bu güçlü görünen öyküleri parçalayıp atacak kadar cesur kahramanlar yapar. Süreç sadece danışanı değil terapisti de değiştirir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ SERTİFİKASINI KİM VERİYOR?
, Uluslararası Psikologlar Derneği, Uluslararası Ruh sağlığı ve Psikoterapi Derneği ile Üniversite işbirliği içinde eğitim ve sertifika verilmektedir.
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ EĞİTİMİNE
KAYIT OLMAK İÇİN:
0(555)072 14 06
ÖYKÜSEL (NARRATİVE) TERAPİ UYGULAYICI EĞİTİMİNİN SÜRESİ VE ŞEKLİ:
Öyküsel (Narrative) Terapi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı internet ortamında uzaktan eğitim imkânıyla verilmektedir. Öyküsel (Narrative) Terapi uygulayıcı eğitiminin eğitim süresi 6 aydır. Eğitime ait video ve dokumanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, kursiyerler 7/24 istedikleri zaman sisteme girebilir ve istedikleri kadar izleyebilirler.
Öyküsel (Narrative) terapi eğitimimizde karma (harmanlanmış ) öğrenme metotları uygulanmaktadır. Kursiyerlerimiz hem online hem örgün hem de matbu dokümanlardan faydalanmaktadır. Kursiyerlerimiz teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra İstanbul, Ankara ve Adana başta olmak üzere kursiyer yoğunluğuna göre birçok ilde uygulama ve süpervizyon eğitimlerini tamamlayacaklardır.
Öyküsel (Narrative) Terapi Uygulayıcı Eğitimi;
Eğitimin süresi: 6 ay / 50 saat
Eğitim şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile A-senkron video ve dokumanlar üzerinden gerçekleşir.
Katılımcı sayısı: 15
Sınav şekli ve türü: Çoktan seçmeli sınav olup, uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
Sınavın soru sayısı: 20
Sınav hakkı: Tüm kursiyerlerimiz 5 kez sınav hakkına sahiptir. Sınav ücreti alınmaz.
Sertifika sınavı başarı puanı: Sınavda Başarılı Olmak İçin En Az 50 Almak Gerekir.
Öyküsel (Narrative) Terapi Uygulayıcı Eğitiminde Uzaktan eğitim nasıl alınacak?
Uzaktan ÖYKÜSEL (NARRATİVE) Terapi Uygulayıcı Eğitimi sertifika Programı nasıl alınacak?
Öyküsel (Narrative) Terapi Uygulayıcı Eğitiminin işleyiş süreci;
- Kesin kayıt sürecini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifresi sms ya da e-mail yoluyla yollanır.
- Kullanıcı adı ve şifresi ile uzaktan eğitim platformuna giriş yapılır.
- Eğitim videoları, ders dokümanları ve sınavınız sisteme yüklü halde gelir.
- Eğitim süresi boyunca dilediğiniz zaman 7/24 derslerinizi izleyebilirsiniz.
- Eğitim süresi dolmadan sınavınızı tamamlamalısınız.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.