🌿📘 MANEVİ REHBERLİK ve DANIŞMANLIK EĞİTİMİ
🏛️ DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görevlendirme Usul ve Esasları
📑 **MANEVİ DANIŞMAN GÖREVLENDİRMELERİ
USUL VE ESASLARI TALİMATI**
Başvuru ile İlgili Hususlar
📝 BAŞVURU İLE İLGİLİ HUSUSLAR
1️⃣ Başvurular, Başkanlıkça belirlenen DHYS’ye giriş tarihi dikkate alınarak ilan edildikten sonra, il müftülükleri tarafından başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır.
2️⃣ Gerekli değerlendirmeler müftülüklerce yapıldıktan sonra DHYS’de açılan ilgili linke il DHYS sorumlusu tarafından girilecektir. İlgili tarih dışında sistem kapalı olacaktır.
3️⃣ Söz konusu görevlendirmeler DHYS’ye girildikten sonra yapılan değişiklik talepleri dikkate alınmayacaktır.
4️⃣ Başta din hizmetleri uzmanları olmak üzere; vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve öğretmen unvanlarında çalışan bütün personel müracaat edebilecektir.
5️⃣ 4/B sözleşmeli personelin, fahri çalışanların, halen yurt dışında görevli olanların, yurt dışı din görevlisi sınavına girerek başarılı olanların ya da benzer durumları bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
6️⃣ İl müftülükleri tarafından yapılan manevi danışman görevlendirme teklifleri Başkanlıkça kurulan bir komisyon marifeti ile değerlendirilecektir.
7️⃣ Halihazırda görev yapan manevi danışmanlardan geçerli mazereti olmayanların aynı yerde görevlendirilmesi esastır.
8️⃣ Büyükşehir statüsündeki illerin metropol ilçeleri hariç görev yaptığı ilçe dışında hiçbir personel görevlendirilmeyecektir.
9️⃣ Görev almak isteyen personelin, dini yükseköğrenim mezunu veya farklı alanda örgün lisans mezunu olmaları asgari yeterlilik şartıdır.
❗ Farklı alandan açık öğretim ön lisans/lisans başvuruları kabul edilmeyecektir.
📌 DİĞER HUSUSLAR
🔹 Hiçbir gencin dışarıda bırakılmamasına özen gösterilecek; formel bir yaklaşımdan öte eğitsel bir süreç takip edilecektir.
🔹 Gençlerle iletişimde onların ihtiyaç ve beklentilerine göre dinleme, anlama ve anlamlandırma metoduna ağırlık verilecek; kolaylaştırıcı, cesaret ve güven verici bir üslup kullanılacaktır.
🔹 Program ve çalışma saatleri; GSB ve TDV yurtları ile gençlik merkezlerinde öğrencilerin bulunma vakitleri dikkate alınarak belirlenecektir.
🔹 Günlük çalışma saatleri en az 5 saat olacak şekilde müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayı ile belirlenecektir.
🔹 1000 öğrencinin altında olan yurtlarda 1, 1000’den fazla olan yurtlarda en fazla 2 manevi danışman görevlendirilecektir.
🔹 Manevi danışmanlar gençlik koordinatörlüğü sistemi kapsamında yürütülen çalışmalarda aktif rol alacaktır.
🔹 Görevler 5 gün esasına göre yürütülecek, haftada 2 gün izin kullanılacaktır.
🔹 Yıllık izinler, üniversitelerin akademik takvimine göre kullanılacaktır.
🔹 Görevlendirmeler 6 aylık periyotlar şeklinde yapılacaktır.
🔹 Görev süresi içinde ayrılma talepleri yalnızca istisnai durumlarda değerlendirilecektir.
🔹 Asli görevlerde aksama olmaması için vekil/fahri görevlendirmeler yapılacaktır.
🔹 Denetim ve rehberlik kapsamında yurtlar ve gençlik merkezleri ayda en az iki defa ziyaret edilecektir.
🔹 Bu hizmet özel ve nitelikli eğitim gerektirdiğinden, mahallinden görevlendirme yapılmayacaktır.
🔹 Başkanlık onayından sonra ayrıca valilik onayı alınacaktır.
🔹 Manevi danışmanlar her ay rapor hazırlayarak müftülüğe teslim edecektir.
🔹 Etkinlik verileri DHYS sistemine aylık olarak girilecektir.
🔹 Görevlendirme yazıları 3 iş günü içinde tebliğ edilecektir.
🔹 Görevlendirilen personele yolluk ve harcırah ödemeleri ilgili mevzuata göre yapılacaktır.
🏫 KYK YURTLARINDA MANEVİ REHBERLİK PROJESİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzaladığı proje kapsamında “KYK Yurtlarında Manevi Rehberlik” projesi pilot uygulamadan sonra yaygınlaştırılma kararı almıştır.
❓ MANEVİ REHBERLİK ve DANIŞMANLIKTA MERAK EDİLENLER
👥 Kimler Çalışabilir?
Beşeri münasebetleri güçlü, gençlerle iletişimi iyi, alana yönelik özel eğitim ve çalışması olan personel arasından görevlendirme yapılacaktır.
🎓 Öncelik Sıralaması Var mı?
Lisansüstü eğitimi olan veya alana özgü özel çalışması bulunanlara öncelik verilecektir.
🏢 Görevlendirme Nasıl Yapılır?
Personel, görev yaptığı il sınırları içinde uygun KYK yurtlarında görevlendirilecektir.
📍 Nerelerde Çalışılır?
KYK yurtları, özel yurtlar, vakıflar, camiler ve ilgili kurumların uygun gördüğü alanlarda.
⏳ Süreç Nasıl İşler?
Görevlendirmeler 6 aylık periyotlar halinde yapılır ve verimliliğe göre devam eder.
📞 MANEVİ DANIŞMANLIK EĞİTİMİ VE SERTİFİKASI ALMAK İÇİN
0 555 072 14 06 / 0552 379 84 06











Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.