MEB Onaylı Pilates Eğitmeni Belgesi Nasıl Alınır ?
MEB Onaylı Pilates Eğitmenliğine değinmeden önce işin başlangıcına bakalım. Pilatesi bulan kişi “Joseph Hubertus Pilates” tir. Omurganın ve aynı zamanda vücudun düz bir şekilde durmasını sağlayan bunun yanı sıra vücutta bulunan tüm kas gruplarının aynı anda çalışmasını ve kuvvetlenmesini sağlayan bir egzersiz sistemidir. Pilates Egzersizin amacı ise sağlamış olduğu zihin ile beden arasında ki bağlantı sayesinde odaklanmayı güçlendirmektir. Özellikle kor bölgesi çalışması ile beraber fiziksel güç, esneklik ve koordinasyon nefes ve hareket sistemleri eklem ve kemikleri bir ömür boyu koruyabilmek için kasları güçlendirme, esnetme ve karın bölgesinin kuvvetlenmesini de sağlamaktadır. Eğer pilates hocası olmak isterseniz MEB onaylı pilates eğitmenliği belgesi almanız gerekmektedir. Eğer MEB onaylı pilates eğitmeni belgesi nasıl alınır derseniz bu iş dalında uzman kişiler tarafından eğitim veren kurumların MEB onaylı pilates eğitmenliği sertifika kurslarına katılmanız gerekmektedir.
Herkes Pilates Eğitmeni Olabilir Mi ?
Pilates hocası olmak isteyen kişilerin MEB onaylı pilates eğitmeni belgesi nasıl alınır sorusundan sonra kişilerin karşısına çıkan bir diğer soru olan herkes pilates eğitmeni olabilir mi sorusuna cevap olarak şöyle bir açıklama yapabiliriz. Öncelikle pilates eğitmeni olmak isteyen kişiler pilatesi belli bir süre zarfı boyunca yapmalı veya pilates nasıl yapılır hakkında detaylı ve derinlemesine bir inceleme yapmalıdır. Bu gibi durumlardan sonra pilates eğitmenlik eğitimi kurslarına kayıt olabilirsiniz. Bunun yanı sıra pilates eğitmeni veya hocası olmak isteyen kişilerin önünde herhangi bir koşul bulunmamaktadır. Belirli bölüm veya üniversite şartı olmadığı gibi en az lise mezunu olan herkes bu eğitim programlarına katılabilir ve bu eğitim sonucu pilates eğitmeni olabilir.
MEB Onaylı Pilates Sertifikası Kaç Günde Alınır ?
MEB onaylı pilates sertifikası kaç günde alınır derseniz sertifika eğitim süresi 30 günden oluşmaktadır. Bu eğitim süresi içinde kişiler pilates hakkında bilmesi gereken teorik-pratik uygulamalı bilgiler dahilinde bütün kazanımları elde etmektedirler ve buradan almış olacakları üniversite onaylı sertifika sayesinde pilates eğitmeni veya pilates hocası olarak iş alanını atılmaya hazır duruma gelmektedirler. Bunun yanı sıra pilates sertifikası için eğitim sonunda bir sınava tabi tutulmaktadırlar ve kişiler bu sınavdan minimum puan alarak veya daha üstü bir puan alarak sınavı geçip sertifika sahibi olabilmektedirler. Minimum puan ise genel olarak 50 puan olarak geçmektedir.
MEB ONAYLI PİLATES EĞİTMENLİK SERTİFİKASINI İNCELEMEK İÇİN ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ: https://ankaraegitimsertifika.com/egitim/pilates-egitmen-egitimi-sertifika-kursu/